Creditcard betalingen

Creditcard betalingen kunt u op verschillende manieren uitvoeren. Met alleen al de pure data c.q. gegevens van de creditcard kunt u online credit card betalingen uitvoeren. Deze betalingen kunt u meestal wereldwijd uitvoeren, wat bijvoorbeeld inhoudt dat u in de Verenigde Staten een product kunt kopen, puur op basis van uw creditcard gegevens. Om een dergelijk systeem in stand te houden is een nauwe samenwerking tussen banken en landen wereldwijd nodig. Het is zelfs zo dat een credit card het meest geaccepteerde betaalmiddel ter wereld is.

Hoe gaat het betalen met creditcard eigenlijk in zijn werk ? Vanwege de multifunctionaliteit van het internationaal geaccepteerde betaalmiddel zijn er verschillende mogelijkheden die op deze pagina behandeld worden.

Net als elke andere betaalpas heeft ook een creditcard een magneetstrip waarop de belangrijkste gegevens staan. Door het eenvoudig doorhalen van de pas via een (mobiel) pinapparaat kunnen de gegevens direct geverifieerd worden bij de bank en/of creditcardorganisatie. In combinatie met

Echter tot een tiental jaren geleden gebruikte men een soort carbon-apparaat waarin de creditcard geplaatst werd en met een handbeweging werd de creditcard dan gekopieerd op carbonpapier. Door het plaatsen van een handtekening werd de betaling geauthoriseerd door de creditcard eigenaar. De winkelier kan met de kopie en uw handtekening zijn geld incasseren bij het credit card bedrijf. Overigens gebeurt dit nog steeds veel, zeker buiten Europa.

Met de opkomst van de magneetstrip in combinatie met computertechnologie is sinds een tiental jaren het gebruik van de credit card betaling vereenvoudigd. Middels een combinatie van de magneetstrip en een unieke pincode kan er zowel afgerekend worden bij restaurant, hotels, winkels, luchtvaartmaatschappijen als contant geld worden opgenomen bij betaalautomaten.

Wel vraagt men meestal ook nog om een handtekening.

Zeer praktisch is bijvoorbeeld het betalen van de getankte brandstof bij benzinestations door geheel Europa. Vaak worden de normale pinpassen van banken niet geaccepteerd, maar zijn creditcards wel algemeen geaccepteerd. Het kost u ook niet direct geld maar wordt gemiddeld pas een maand later van uw rekening afgeschreven. Wel zo handig voor uw vakantiebudget !

Bijkomend voordeel is dat u een duidelijk papieren overzicht krijgt van uw tankgedrag. Ook het betalen van de tolwegen kan trouwens gemakkelijk met een kredietkaart.

Internet heeft gezorgd voor eenvoudige (grensoverschrijdende) transacties, zoals bijvoorbeeld het kopen van spullen in het buitenland, maar ook het boeken van reizen en hotels e.d. Om de betalingen voor deze produkten en diensten te kunnen doen, bleken de lokale mogelijkheden om geld vanuit Nederland over te maken erg beperkt, duur en traag. Per betaling duurt het 5 tot 7 werkdagen en kost het circa € 11,50.

Ook hier blijkt de creditcard, internationaal het meest geaccepteerde betalingsmiddel, een uitkomst. Door het eenvoudig invoeren van uw creditcard nummer in combinatie met de veiligheidscode en nog wat andere persoonlijke gegevens en uw betaling is in feit. Het is overigens goed te weten dat 95 % van de creditcards eventuele fraude vergoeden met rekeningnummers.

Natuurlijk moet je wel eerst een creditcard aanvragen, om van de voordelen te kunnen genieten.