Een auto uit het buitenland kopen?

Wil je (veel) geld besparen op de aanschaf van een auto of kun je in Nederland maar geen geschikte auto vinden? Neem dan eens een kijkje over de grens bij onze oosterburen voor een goede occasion of nieuwe auto. Het het aanbod van zowel occasions als nieuwe auto’s in Nederland niet heel groot als je het vergelijkt met het aanbod in onze omringende landen. Duitsland is vanwege een omvangrijke auto-industrie met name geschikt voor het vinden van een goedkope, kwalitatief goede auto. Gemiddeld genomen worden er in Duitsland meer dan twee miljoen occasions te koop worden aangeboden!

Invoeren

Als je een auto in Duitsland koopt, moet je er rekening mee houden met het feit dat de auto dan moet worden geïmporteerd. Er komen bij het invoeren van een auto uit Duitsland een aantal belangrijke en niet altijd even eenvoudige zaken kijken. Daarom hebben wij de belangrijkste stappen en tips voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je moet doen en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Op deze manier kom je niet voor nare verrassingen te staan wanneer je besluit een auto uit Duitsland te importeren.

Voordelig

Over het algemeen is het kopen en invoeren van een auto uit Duitsland op verschillende fronten voordelig. Er is daar een uitgebreider aanbod van auto’s. Daarnaast zijn niet alleen tweedehands, maar ook nieuwe auto’s zijn in ons buurland vaak wat/een stuk goedkoper. Het nadeel van het importeren van een auto is natuurlijk wel dat er op gebied van administratie meer bij komt kijken. Denk hierbij aan een kenteken aanvragen, het transport, het papierwerk en meer. Ook dient er rekening geworden te houden met het verhoogde risico dat je loopt wanneer je een auto in het buitenland aanschaft. De kosten auto importeren kunnen hoger zijn dan verwacht.

De auto transporteren

Je hebt een geschikte, goed onderhouden auto gevonden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Hoe krijg je deze nu thuis in Nederland? Let op: rijd de auto hoe dan ook niet zelf de grens over! In Nederland kennen wij een erg streng bpm- en mrb-beleid. Dit houdt in dat Nederlander het in Nederland, zonder speciale ontheffing, niet is toegestaan om in een auto met een buitenlands kenteken te rijden. Doe je dit toch, dan kun je een flinke boete verwachten.

De enige optie die overblijft is om je net aangeschafte auto te laten transporteren door een bedrijf of zelf de auto met een trailer op te halen. Voor diegenen die zelf niet over een geschikte trailer beschikken zijn er talloze transportbedrijven die dit voor je kunnen doen. Bedrijven zoals Automotive import kunnen je hierbij helpen.