Snorscooter versus bromscooter: welke optie is best voor jou

We merken het aan het aantal e-mails dat binnenkomt maar het lijkt er al een paar jaar op dat scooters en brommers steeds populairder worden onder de Nederlandse bevolking. Als we de verkoopcijfers bekijken dan lijkt dit ook bevestigd te worden. Hoewel Amsterdam nog niet bepaal Saigon is qua scooter verkeer, zien we dit ook in het dagelijkste straatbeeld terug. Enfin, al die landgenoten zijn bepaald niet gek, zeker niet als je stilstaat bij alle voordelen van deze tweewielers.

Het probleem met Nederland qua logistiek en infrastructuur is dat er pakweg 17 miljoen mensen zijn in een piepklein landje. Na een tijdje gaat dat wringen. De populatie groeit alleen maar, en iedereen kan zich een auto veroorloven in onze welvarende economie, dus dat gaat zonder twijfel alleen maar meer wringen. Er is ook een bepaalde charme aan het rijden op een scooter. Met name de retro modellen van Vespa bijv. Uitermate stijlvol. Kijk maar eens in Rome rond. Die Italianen hebben altijd al oog en gevoel gehad voor het stijlvolle. Het is gewoon uitermate cool hip en trendy om op zo een scooter rond te rijden. En dat past ook prima in onze hoofdstad. Het zijn dus niet alleen praktische redenen waarom steeds meer mensen overstag gaan voor de scooter.

Overzicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/snorscooter/

Enfin, dan resteert nog de vraag wil je een snorscooter of een bromscooter. Het verschil zit hem in de maximale snelheid. Indien je bijv. alleen maar de scooter gebruikt om boodschappen te doen in de stad, naar de sportschool te gaan, vrienden en vriendinnen bezoeken dan kun je waarschijnlijk het best kiezen voor een snorscooter. Deze kan maar 25 KM per uur, maar meer heb je ook niet nodig. De regelgeving voor snorscooters is wat relaxter, je hoeft bijv. geen helm op. Moet je echter langere afstanden afleggen, bijv. van het ene dorp naar het andere dorp rijden, dan wil je wel wat harder kunnen dan 25. Kies dan voor een bromscooter die bereiken snelheden tot wel 45 KM per uur, en indien je wilt kun je er ook voor kiezen om het ding op te voeren, dan kun je nog harder rijden.

Verkooppunt: https://www.fastfuriousscooters.nl/brommer/

Qua merken zijn er grofweg drie keuzes te maken. Je hebt de prachtige retro Italiaanse scooters van Vespa. Prachtdingen natuurlijk stuk voor stuk. Hangt wel prijskaartje aan. Dan heb je nog het Franse Peugeot, gewoon prima scooters voor redelijke prijs. En dan zijn er de Chinese merken, ook gedegen genoeg en een stuk goedkoper.